Llibres > Històric

El viatge de Companys

El viatge de Companys

Llibre escrit per Antoni Tortajada i Eloi Vila que segueix el fil de les històries de la sèrie documental del mateix nom.
Lluís Companys va morir afusellat el 15 d’octubre de 1940 i, d’aquesta manera, es va convertir en un màrtir nacional. Si no l’haguessin afusellat, què n’hauria quedat, de la seva vida? Quina visió tindríem de la seva obra política?
La biografia de Lluís Companys és una de les més complexes, contradictòries i apassionants de la primera meitat del segle XX.
Aquest llibre ressegueix la seva vida política: des del jove estudiant republicà i antisistema fins a l'advocat laboralista que tantes vegades va compartir presó amb els seus amics anarcosindicalistes; des del fundador de la Unió de Rabassaires fins al polític audaç que va contribuir a unificar les forces d'esquerra, republicanes i catalanistes i que, en un gest d'audàcia va proclamar la República des del balcó de l'Ajuntament de Barcelona; des de l'hàbil negociador del primer estatut català fins a l'home de govern; i, finalment, el president de la Generalitat que, enmig de la pitjor tempesta de la història de Catalunya, va saber salvar la institució i mantenir la dignitat del país fins a la mort.

Format: 15 x 23 cm
Pàgines: 173
Data de publicació: setembre del 2015
Editat per Rosa dels Vents i Publicacions de TV3

16,90 € Unitats:
 
Productes relacionats
El viatge de Companys Llibre escrit per Antoni Tortajada i Eloi Vila que segueix el fil de les històries de la sèrie documental del mateix nom. Lluís Companys va morir afusellat el 15 d’octubre de 1940 i, d’aquesta manera, es va convertir en un màrtir nacional. Si no l’haguessin afusellat, què n’hauria quedat, de la seva vida? Quina visió tindríem de la seva obra política? La biografia de Lluís Companys és una de les més complexes, contradictòries i apassionants de la primera meitat del segle XX. Aquest llibre ressegueix la seva vida política: des del jove estudiant republicà i antisistema fins a l'advocat laboralista que tantes vegades va compartir presó amb els seus amics anarcosindicalistes; des del fundador de la Unió de Rabassaires fins al polític audaç que va contribuir a unificar les forces d'esquerra, republicanes i catalanistes i que, en un gest d'audàcia va proclamar la República des del balcó de l'Ajuntament de Barcelona; des de l'hàbil negociador del primer estatut català fins a l'home de govern; i, finalment, el president de la Generalitat que, enmig de la pitjor tempesta de la història de Catalunya, va saber salvar la institució i mantenir la dignitat del país fins a la mort. Llibres > Històric http://botiga.tv3.cat/llibres/historic/el_viatge_de_companys ref LL-0181 16.90 EUR
Cistella de la compra
BOTIGA EN LÍNIA Televisió de Catalunya, S.A. Carrer de la TV3, s/n http://botiga.tv3.cat/ 08970 Sant Joan Despí Televisió de Catalunya, S.A. i CCRTV Interactiva, S.A. tel +34 93 499 96 56 fax +34 93 473 32 84 A08849622